tyresoif

Direktlänk till inlägg 10 september 2010

Snart är det premiär och naturligtvis är vi favoriter

Av Thomas Brejding - 10 september 2010 12:15

Tog för första gången en snabbtitt på våra motståndares hemsidor och upptäckte till min glädje att en faktiskt är riktigt, riktigt bra. HK Järnvägen som legat i toppen de senaste åren och om jag inte missminner mig kvalet ett par år på raken har en hemsida för herrlaget med en layout som duger, men framförallt ett innehåll av klass. Där skrivs det regelbundet om serien och lagen på ett sätt som lyser av handbollsintresse även om vissa faktapunkter kan diskuteras.

 

Av ganska naturliga skäl så ses vi som favoriter eftersom vi kommer från högre division och samtidigt gjort OK resultat på försäsongen:

 

Tyresö IF

 

Tyresö spelade förra säsongen i division 1 Norra men degraderas till division 2 när man misslyckades att kvala sig kvar i ettan via förlust i två raka matcher mot Ricoh HK.
Till den här säsongen har man även tappat en av division 1 handbollens bästa spelare, Henrik Lundvall, som öst in mål och toppat skytteligorna säsong efter säsong.

 

Ny tränare är Djurgårdshofslegendaren Thomas Brejding. Tyresö skall vara ett topplag i division 2 Östra och har presterat en del riktigt bra resultat på försäsongen. Man inledde mot ett pånyttfött Silwing/Troja som bl.a krossat LIF Blå under försäsongen och spelat jämnt med Skånela. Förlust med 27-29 där.

 

Sedan åkte man till Märsta för matcher mot finska elitlaget BK46 och Skånela IF. Där kom man aldrig upp i nivå och förlusten skrevs till 25-33. Mot Skånela däremot gjorde man en riktigt bra insats och rivstartade fram till 11-4. Skånela kom dock sakta in i matchen och i halvtid ledde man med 16-15. Matchen slutade till slut med Skånelavinst 31-26. ändå en mycket stark insats av Tyresö som även ifall det är försäsong och man inte ska dra för stora växlar av resultaten är en given toppkandidat i division 2 Östra.

 

Laget har också varit i Lysekil på ett fyra dagar långt träningsläger i slutet av augusti.
Där spelade man två träningsmatcher mot Lysekil och Kropps U. Seger mot Lysekil med 10 mål och oavgjort mot Kropps U.

 

Enligt rapporterna ser spelet allt bättre ut och man har en bra disciplin i anfallsspelet. Något annat som är en stor fördel för Tyresö är att man lägger en hel tid på målvaktsträning då man har en kunnig Brejding som tränare. Återstår att se om deras målvakter spikar igen i höst.

 

"Djurgårdshofslegendar"?

 

Kan tala om att Djurgårdshof är den klubb som jag spelat kortast tid i. För många kan fem år ses som en lång tid i en klubb och visst hinner man med att åstakomma förändringar i massor, men jag spelade längre i både Tyresö, Skuru och Bolton. För övrigt känns det väldigt konstigt, men smickrande att kallas legendar.  Låter ju nästan som att man är hundra år.

 

Division 2Ö är en oviss serie där man kan få se lite olika lag från gång till annan. Westermalm t.ex visade i  de inledande matcherna förra säsongen att man ville uppåt för att sedan dyka i tabellen. Får Mike till lite harmoni i laget så komme Danne, Carry och Simon göra livet surt för många. MP verkar få en nytändning med många unga. Division 2 rutin i massor och några nya valpar med Fletcher i spetsen.

 

Handen verkar ha problem, får se om "grannarna" får ordning till slut. Överhängnade risk för inte bara degradering utan förnedring emellanåt när man inte får ihop lag. Även risk för att det står UTGÅTT längst ner i tabellen.

 

Undrar hur Linköpingslagen ser ut. Är det någon som hajar den där LHK-grejen. Vilka är vilka nu när fusionen inte finns längre.

 

Det skall bli intressant med nya motståndare. Förhoppningsvis blir det dock bara möten i en säsong.

 
 
Ingen bild

Upplyst

12 september 2010 11:45

Brejding, du är alltid en legendar, oavsätt vilken klubbepitet som sätt framför.

Ännu finns det väl människor i Tyresö, Skuru och Bolton som kan säga att Brejding är en legend.

Legend har inte med åldern att göra utan vad man bidrar och uträttat under tiden i klubben.

Med din inställning blir du alltid en legend vart du än är.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thomas Brejding - 24 juli 2012 22:16

Ny adress:   http://tyresohandboll.bloggplatsen.se/   MVH   Thomas Brejding / väl mött.   ...

Av Thomas Brejding - 24 mars 2012 02:07

Igår avverkade säsongens sista träning. Min filosofi har alltid varit att när säsongens sista match är spelad så finns det ingen anledning att fortsätta. Jag hade sett fram emot att träna en bit in i april, men vi var inte tillräckligt stabila under ...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 18:06

Det har gått en lång säsong som uppenbarligen satt sig på norrlänningarnas psyke. Sist vi möttes tyckte jag att de var ett OK lag som saknade den riktiga bredden, men uppe i norrland i hemmapremiären fanns energin och viljan. Den saknades totalt idag...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 07:48

Matchen som gällde igår gick som jag ville. RP slog Sollentuna igår vilket nästan var en förutsättning för att ha chansen. Det innebär nämligen att RP har goda möjligheter att nå kval om de vinner och det är en förutsättning för oss att ha chansen. ...

Av Thomas Brejding - 7 mars 2012 22:19

26-22. Förlust med fyra.   En tokjämn historia där vi chansade på slutet vilket inte lyckades och de fick några extra mål. Ja, så hade det kunnat vara, men med kvarten kvar var ställningen i denna match 24-13. Ok att vi kämpade hela vägen och Ric...

Presentation


Tyresö IF - Ständig förbättring

Omröstning

När åker Brejding på sin första förlust i seriespel med Tyresö
 Mot Strömnäs
 Mot Ricoh
 Mot RP
 Mot Cyrus
 Långt senare på säsongen
 Blir obesegrade iår.

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Fråga mig

3 besvarade frågor

RSS

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards