tyresoif

Direktlänk till inlägg 30 september 2011

Å...fan...

Av Thomas Brejding - 30 september 2011 07:00

Var inne på Djurgårdens hemsida och hittade följande mycket spännande information:


http://www8.idrottonline.se/DjurgardensIFHF-Handboll/Nyheter/DIFNyheter/Domarprojekt/


Jag har alltid varit förundrad över alla träningar, löpning, gym etc som vi spelare lägger ner, men domare skall om de dömer en träningsmatch ha fullt betalt. Varför ser man inte det som träning.


Det finns hopp för dessa domare och bra initiativ Djurgården.


Har pratat en hel del med mängder av människor att man börjar någonstans i trettonårsåldern att hitta de bästa spelarna och sedan får de genomgå, breddläger, stadslagsläger, stadslag, regionläger, riksläger etc. etc. allt för att få fram det bästa av de bästa.


Varför gör man inte något liknande på domarsidan. Ett stadslag på domarsidan och visar att er tror vi på. Det här behöver ni bli bättre på för att gå vidare till nästa steg.


Varje år betalar klubbar i Stockholm enorma pengar i böter för att man inte har tilräckligt med domare. Varför inte öronmärka de pengarna för att få fram fler domare istället för direkt i förbundets kista.

 
 
Sundberg

Sundberg

30 september 2011 14:41

Lysande idé angående domarlag! Tror det kan sporra ungdomar som dömer att bli en del av ett lag...

http://ifknykoping.org

 
Ingen bild

Lefrell

30 september 2011 21:05

Var har du fått att domare som dömer träningsmatcher får fullt betalt ifrån? Fr.o.m denna säsong höjdes arvoderna för träningsmatcher till 400:- (div. 1 lag) från 150:- eller 200:- föregående säsong.
En seriematch mellan div 1 lag får man 900:- för.
Att domare inte dömer träningsmatcher gratis är för att de inte behöver så mycket träning, de är bra ändå :)

 
Ingen bild

Lefrell

30 september 2011 21:17

Kan även tala om att det redan finns en typ av stadslag för domare. De bästa unga domarna från varje distrikt tas ut för att döma Sverige-cupen och junior-elit cupen, där de coachas och rankas av förbundsfolket. De bästa paren dömer sedemera finalerna i ovan nämnda arrangemang. Så nog finns något liknande även för domare.

 
Ingen bild

Brejding

30 september 2011 21:38

Om arvodet för en träningsmatch är 400 och man tar ut 400. Är inte det fullt betalt?

 
Ingen bild

Lefrell

30 september 2011 22:05

Jo, förvisso. Men ändå ganska uselt betalt om man betänker att matchen en vecka senare mellan samma lag kan generera mer än det dubbla.

 
Ingen bild

Fredrik

4 oktober 2011 09:28

Håller inte med Lefrell,
att vara uttagen och få dömma på Sverigecupen och juniorelit är inte samma sak som dommarprojektet.

Alla de spelare som spelar i stadslagenm, tränar ju flera gånger per månad regelbundet tillsammans,
när tränar dommarna på att dömma?

Tycker att prjektet är bra och att man under träningarna då även kan påpeka saker för dommarna och ta en lugn diskussion. När kan man göra det annars? Under Cupmatcherna?

 
Ingen bild

Lefrell

4 oktober 2011 20:22

Jag har väl inte skrivit att domarprojektet är samma sak som att döma JE-cupen och S-cupen? Jag påpekade bara att det finns något som kan ses som en typ av stadslag även för domare.
Jag tycker att det Djurgården gör är BRA.

Domarna tränar annars på att döma samtidigt som spelarna tränar på att spela, alltså under seriespelet. Ett par gånger per säsong befinner sig förhoppningsvis en matchintruktör på plats för att utvärdera domarnas arbete på planen. Detta görs med domarna efter match.
Vill man träna på något nytt som domare, tex ett annat rörelsemönster så kan man göra det i en lägre division än vad man brukar döma på. Sen är det väl även lämpligt att man som domare öppnar regelboken ett par gånger per säsong, det går bra att göra hemma i soffan.

 
Ingen bild

Thomas Sundblad

6 oktober 2011 09:50

Jag är ansvarig för DIF domarprojekt och om det är någon som vill ha mer information om det eller vill besöka en träning där domare är nere så kan ni kontakta mig på thomas.sundblad@gmail.com

Min förhoppning är att fler klubbar vill göra något åt domarkrisen, jag ställer gärna upp och hjälper er att komma igång så inte hjulet behöver uppfinnas en gång till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thomas Brejding - 24 juli 2012 22:16

Ny adress:   http://tyresohandboll.bloggplatsen.se/   MVH   Thomas Brejding / väl mött.   ...

Av Thomas Brejding - 24 mars 2012 02:07

Igår avverkade säsongens sista träning. Min filosofi har alltid varit att när säsongens sista match är spelad så finns det ingen anledning att fortsätta. Jag hade sett fram emot att träna en bit in i april, men vi var inte tillräckligt stabila under ...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 18:06

Det har gått en lång säsong som uppenbarligen satt sig på norrlänningarnas psyke. Sist vi möttes tyckte jag att de var ett OK lag som saknade den riktiga bredden, men uppe i norrland i hemmapremiären fanns energin och viljan. Den saknades totalt idag...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 07:48

Matchen som gällde igår gick som jag ville. RP slog Sollentuna igår vilket nästan var en förutsättning för att ha chansen. Det innebär nämligen att RP har goda möjligheter att nå kval om de vinner och det är en förutsättning för oss att ha chansen. ...

Av Thomas Brejding - 7 mars 2012 22:19

26-22. Förlust med fyra.   En tokjämn historia där vi chansade på slutet vilket inte lyckades och de fick några extra mål. Ja, så hade det kunnat vara, men med kvarten kvar var ställningen i denna match 24-13. Ok att vi kämpade hela vägen och Ric...

Presentation


Tyresö IF - Ständig förbättring

Omröstning

När åker Brejding på sin första förlust i seriespel med Tyresö
 Mot Strömnäs
 Mot Ricoh
 Mot RP
 Mot Cyrus
 Långt senare på säsongen
 Blir obesegrade iår.

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Fråga mig

3 besvarade frågor

RSS

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards