tyresoif

Direktlänk till inlägg 7 mars 2012

Vi lever på hoppet.

Av Thomas Brejding - 7 mars 2012 22:19

26-22. Förlust med fyra.


En tokjämn historia där vi chansade på slutet vilket inte lyckades och de fick några extra mål. Ja, så hade det kunnat vara, men med kvarten kvar var ställningen i denna match 24-13. Ok att vi kämpade hela vägen och Ricoh bytte runt, men slutresultatet kan mer beskrivas som Ricohs brist på inställning i kombination med lite trötthet på slutet. Vi var helt utspelade första 45 och vi räckte helt enkelt inte till.


Vi tar nya tag och än är det inte kört.


Hela vägen in i kaklet.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Maria - Tyresö förälder

8 mars 2012 12:43

Jag tycker att en mer adekvat beskrivning av matchen är vad som kallas för "coach torsk". Att låta vissa spelare få träsmak istället för att spela runt på hela laget gör att misstagen blir fler då de mest spelade spelarna blir tröttare - enkelt logiskt tänkande.
Varför man tar ut spelare till matchen och inte spelar runt på hela laget om ingen skada föreligger är för mig obegripligt.
Den här förlusten är din - inte killarnas, de gjorde det bästa de kunde med de förutsättningar som gavs under ett svajande ledarskap.
Ett stabilare ledarskap är att emotse i framtiden om Tyresö ska kunna klättra - tänk om, gör om, gör rätt..

 
Ingen bild

Brejding

8 mars 2012 13:05

Att en spelare inte spelade kan ju beskrivas som att det inte byttes runt.Att någon annan har träsmak har jag svårt att se. Det är klart att det var det som gjorde att vi förlorade första 10 i första med 5 och första 10 i andra med lika mycket.

 
Ingen bild

Rustan

8 mars 2012 13:19

Nu är ju gänget på Tyresös bänk inga trollkarlar men visst, var fanns coachningen. Dåligt anfallspel där ingen ville/vågade stoppa i pipen. Mest förvånad över den dåliga självbilden, tror Brejding verkligen att detta spel/spelare ska räcka till Allsvenskan, någonsin?

 
Ingen bild

Publik

8 mars 2012 13:54

Man kan inte skylla på coachningen. Man måste inse att det inte räckt att rulla runt på "alla" spelare iaf. Frågan är om man spelar i rätt lag om det skall vara en socialverksamhet där alla skall spela lika mycket och ofta.

 
Ingen bild

Maria - Tyresö förälder

8 mars 2012 13:55

Självklart var det ju inte därför som ni låg under i slutet av första och början av andra. Men upphämtningen hade kunnat blivit bättre och kanske t o m vänd till seger hade man nyttjat alla spelare. Fortfarande coachtorsk i fler än minas ögon - förlust med 5 och färre är coachtorsk.
Men kritik är aldrig lätt att ta - men det är trots allt dags att tänka om, göra om och göra rätt. Dvs om man vill att Tyresö ska gå längre.. Hoppet är det sista som dör säger man och låt oss hoppas att det blir bättre och mer nytänk.

 
Ingen bild

Rustan

8 mars 2012 14:06

Men snälla Maria, ingen coach i världen hade fått två poäng igår.
Om du använder måldiff för coachbetyg borde du ge Brejding en 5:a. Sanningen ligger i att Ricoh borde vunnit med 10-13 bollar om man brytt sig på slutet. Brejdings analys är där klockren.
Min uppfattning är att Tyresö ligger alldeles för högt i tabell i förhållande till kunnande= bra jobbat TB. Min hang up på coachningen var att det dröjde innan action hände, punkt på Holmberg tidigare? Matchen blev ju nu död efter en kvart.

 
Ingen bild

Marcus

8 mars 2012 15:45

Maria (om du nu heter det), utan att veta vem du är undrar jag lite med vilken handbollsbakgrund och kunnande du gör dina uttalanden med skarp kritik mot ett lag som med en stomme av spelare som ramlade ur ettan för 2 år sedan.

Vi har under de här två åren som jag och Thomas tränat laget gått från ett tippat mittenlag (enligt alla läktarexperter) i tvåan till att vara med och slåss i serietoppen i ettan. Med lite perspektiv på det hela (ingen gillar väl att förlora) kommer vi säkert att vara nöjda med säsongen. Vi har ju väldigt många spelare som inte spelat den här typen av avgörande matcher förut till skillnad mot våra gårdagsmotståndare som har ett flertal SM tecken, elitseriesäsonger etc. Vi är ett framtidslag - det får vi inte glömma!!!

Vi valde inför säsongen att minska ner A-truppen för att kunna ha en U trupp i träning vilket innebär att vi i A truppen blir mer sårbara för skador och sjukdomar vilket vi drabbats av nu i slutet av säsongen.

Sen i december har flera nyckelspelare varit skadade eller sjuka i omgångar vilket givetvis påverkar oss oerhört.

Jag vill bara avsluta serien på ett bra sätt med 2 sköna vinster och sen får vi se hur långt det räcker.

FORZA!!!

 
Ingen bild

Roshan

8 mars 2012 16:05

Maria: "Men kritik är aldrig lätt att ta [...]"

Jotack! Speciellt inte när den verkar komma från någon som är oinsatt, okunnig och otrevlig!

Det verkar snarare ligga känslor än sunt förnuft bakom dina inlägg, och kanske bör du ta dig en funderade på hur du uttrycker dig och uppfattas av omvärlden.

Dessa ord skrivs i all välmening, förstås.

 
Ingen bild

Maria

8 mars 2012 16:59

Oj - vilka arga synpunkter jag fick! Samtidigt som jag fick mer information också. Tack!
Med drygt 20 års erfarenhet inom idrotten varav ca hälften är inom handboll så helt okunnig är jag inte.
Att kunna motta andras kritik är ju något man måste kunna hantera speciellt om man bloggar, hur man hanterar kritik säger en hel del om ens personliga egenskaper. Jag har inte gått till personangrepp utan vädrat synpunkter för att se hur det bemöts och även huruvida mer direkt info avseende lagledningens tänkande ser ut.
Trist om min kritik uppfattas som att jag är otrevlig - det är ju trots allt bara kritik!

Kul att mina kommentarer gav de svar jag ville ha och lite mer.
Om jag uppfattats som otrevlig och någon känner sig kränkt ber jag om ursäkt.

Notera att mina kommentarer ej varit baserade på emotionellt tänkande vilket påståddes.
Trevlig kväll!!

 
Ingen bild

Brejding

8 mars 2012 17:40

Maria, du har inte angett en enda faktabaserad mening mer än att "Att låta vissa spelare få träsmak istället för att spela runt på hela laget gör att misstagen blir fler då de mest spelade spelarna blir tröttare" vilket inte heller är särskilt faktamässigt. Alltså är det naturligtvis baserat på emetionellt tänkande.

"Den här förlusten är din - inte killarnas, de gjorde det bästa de kunde med de förutsättningar som gavs under ett svajande ledarskap."

Inte kan det uppfattas som något annat än otrevligt och inte särskilt sakligt. På vilket sätt var det svajigt?

Vad gäller bemötandet så tycker jag att det bemöttes på ett sakligt sätt på ett inte så sakligt inlägg.

Min uppfattning är att alla spelare spelade minst 25 minuter så att säga att det inte byttes runt faller på sin saklighet. Jag tror dessutom att Jocke var den enda som hade mer än 50. Så jag delar kommentaren ovan att ditt inlägg var mer baserat på en känsla än fakta. En coachtorsk får väl betraktas om det bättre laget förlorar mot ett betydligt sämre. Det kanske är så att vi är bättre än Ricoh och borde vinna, men du KÄNNS inte kompetent nog att avgöra det.


 
Ingen bild

Publik

9 mars 2012 07:09

Känns som Maria är en spelarmorsa som vill att sin son skulle ha spelat istället...
För örigt hade det inte spelat nån roll hur Tyresö hade spelat, bytt och coachat mot Ricoh. Dom va bättre, så enkelt var det.

 
Ingen bild

Leffe

9 mars 2012 15:27

Maria , om det är ditt rätta namn , och du är den jag tror du är så blir ditt inlägg än mer patetiskt.Spelar man i div.1,med ambitioner att nå ännu högre upp,så får man vackert finna sig i att tränarstaben är dom som matchar laget.På gott och ont !Efter att följt denna blogg noggrannt,så har jag inte kunna läsa nåt inlägg från dig efter vinstmatcher med knapp marginal.Enligt ditt resonemang så måste ju samtliga dessa matcher vara coachvinster då , eller ?Jag misstycker inte alls att du samt alla andra människor har rätt att yttra sina åsikter,men jag fick uppfattningen av att ditt inlägg var en besviken läktarmamma vars son inte fick spela tillräckligt mycket,och det håller inte för ett lag som kämpar i toppen av division !
Tack för ordet !

 
Ingen bild

Wessel

10 mars 2012 08:41

Såhär är det , spelare som dansat runt i olika klubbbar och inte riktigt varit bäst på sin pos. Kan inte göra så mkt mot ett gäng slocknade fd allsvenska & elitspelare som RICOH består av även om de flesta stod på toppen när farfar var ung.

Dom gör helt enkelt färre misstag och ser till att ta sina lägen rätt eller spela fram de som skall och kan göra det. Handboll är en attityds sport och tar man inte för sig direkt är man så att säga rökt sen spelar sånna lag som RICOH ut betänk också att dom vill vinna lite och har räknat på det dvs vara lagom i form tills på slutet då man är ett " köpt" lag där allehanda fd spelare nu på civila yrkets vägnar plockat ihop vad man vill ha och bett dem prestera annars har dom inget jobb kvar när säsongen är över och då är dom bäst när det gäller !

Medans TIF är ett gäng ambitiösa amatör spelare som vill men inte alltid kan kan överträffa sig själva eller plocka fram nått från fornstora dagar.

 
" Slakten på Tyresö"

" Slakten på Tyresö"

10 mars 2012 09:08

Ja , så beskriver ödmjuka RICOH matchen på sin blogg här länkad. Men ni kansken här kan ge en raopport om målgörarna eftersson RICOH själva bara fjantar sig med nått barnsligt kodsnack med öknamn om vem som gjort vad ,typiskt tramsfanteri för före dettingar som vill bevisa nått innan man lägger av.

Vad jag förståtrt så är ngr identifierade:
Identifierade:
O.D - BK Söder Olof Damberg
Snickarn - BK Söder Falken
Cubanen - BK Söder Quionnes
Lill Späde (tränarens son)- Stor Späde Patrik Holmströms . BK Söder.
Tumba Tarzan - Järleholm
Båven - Båverud
Svarte Petter - Petter Holmberg Tyrold.
Jova - Jovanovski Bk Söder
Russel Crowe - gissar på Henriksson


öknamnen är namn:

O.D
Snickarn
Småbyxan
S.O.S
Båven
Bamse
Sexpacket
Hightower
Jova
Svarte-Petter
Russel Crowe
Tumba-Tarzan
Attraktive Henrik
Samurajen
Weijo
Snuten


http://handbollsgrabbarna.blogspot.com

 
Ingen bild

öknamn Ricoh

10 mars 2012 09:11

lägg till:
"Sandstream" Patrik Sandström Tyrold
Eli Hamngi alaias Preseidenten BK Söder

 
Ingen bild

Återstår att identifiera

10 mars 2012 09:15

Attraktive Henrik
Samurajen
Weijo
Snuten
Bamse
Sexpacket
Hightower
S.O.S

 
Ingen bild

Helgkul

10 mars 2012 09:27

Attraktive Henrik
Samurajen
Weijo
Snuten
Bamse
Sexpacket
Hightower
S.O.S
Richardinio
Bäckahästen
Symaskinen - Schybanow gissningsvis KSK/DIF junior
Klunken ?
Biggoo ?
Soutstream - Patrik Söderström Tyrold
Micki - Micke Olave Elgere Djurgården
Svanen ?
Orsa ? Philip Sandström eller Lilleman Morten DIF Junisar
Ryssen ?
Krille P
Kristus ?

 
Ingen bild

Update Kodknäckarna

10 mars 2012 09:31

Vad jag förståtrt så är ngr identifierade:
Identifierade:
O.D - BK Söder Olof Damberg
Snickarn - BK Söder Falken
Cubanen - BK Söder Quionnes
Lill Späde (tränarens son)- Stor Späde Patrik Holmströms . BK Söder.
Tumba Tarzan - Järleholm
Båven - Båverud
Svarte Petter - Petter Holmberg Tyrold.
Jova - Jovanovski Bk Söder
Russel Crowe - gissar på Bajen Henriksson eller *Granberg (*dif jun)
Attraktive Henrik
Samurajen
Weijo
Snuten
Bamse
Sexpacket
Hightower
S.O.S
Richardinio
Bäckahästen
Symaskinen - Schybanow gissningsvis KSK/DIF junior
Klunken ?
Biggoo ?
Soutstream - Patrik Söderström Tyrold
Micki - Micke Olave Elgere Djurgården
Svanen ?
Orsa ? Philip Sandström eller Lilleman Morten DIF Junisar
Ryssen ?
Krille P
Kristus ?

Thomas Brejding

11 mars 2012 07:07

Attraktive Henrik - Henrik Roström
Ricardinho - Rickard Engmark
Svanen - Anders Swanberg
Samurajen - Blanck
Sexpacket - Jon Isaksson
Hightower - Rudh
Ryssen - Alexander Åhlström
Bamse - Niklas Johansson

 
Ingen bild

Ego Boy

10 mars 2012 22:38

Ricoh däckade även Eskil som grädde på moset idag

 
Ingen bild

update

10 mars 2012 22:41

Glöm inte Pizszabagarn antar att han e servitören på Östra Stn.

Slangen är väl VD själv på RICHO Måns Sjästedt
eller Magnus Idèn kanske ?

 
Knorrtumme

Knorrtumme

11 mars 2012 13:14

Inte ens Brejding hade full putt. Resten har lite att jobba på ser jag. Hoppas inte tog illa vid sig att jag nämnda ordet "slakt".
Som jag skrev: "Slakten i Tyresö hade varit en bra sammanfattande rubrik om en handbollsmatch varar i 50 minuter". Observera att vi kapsejsade totalt sista tio och en vinst med fyra bollar kan aldrig kallas för en slakt.

Vår alias är vi inne på femte säsongen med och vi har inte för avsikt att ändra på det. Bloggen kickade igång som sagt för snart fem år sen och var då ytterst intern (därav dessa smeknamn)och som sen spridits något utanför våra väggar. Med detta vill vi inte bevisa någonting skulle jag säga, snarare tvärtom.

Några lag har hemsidor, några har bloggar och några skriver ingenting. Vi har valt att göra på detta sätt, men luften är fri och ingen tvingar någon att läsa.

Lycka till idag!

http://handbollsgrabbarna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thomas Brejding - 24 juli 2012 22:16

Ny adress:   http://tyresohandboll.bloggplatsen.se/   MVH   Thomas Brejding / väl mött.   ...

Av Thomas Brejding - 24 mars 2012 02:07

Igår avverkade säsongens sista träning. Min filosofi har alltid varit att när säsongens sista match är spelad så finns det ingen anledning att fortsätta. Jag hade sett fram emot att träna en bit in i april, men vi var inte tillräckligt stabila under ...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 18:06

Det har gått en lång säsong som uppenbarligen satt sig på norrlänningarnas psyke. Sist vi möttes tyckte jag att de var ett OK lag som saknade den riktiga bredden, men uppe i norrland i hemmapremiären fanns energin och viljan. Den saknades totalt idag...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 07:48

Matchen som gällde igår gick som jag ville. RP slog Sollentuna igår vilket nästan var en förutsättning för att ha chansen. Det innebär nämligen att RP har goda möjligheter att nå kval om de vinner och det är en förutsättning för oss att ha chansen. ...

Av Thomas Brejding - 6 mars 2012 21:53

Det är inte många som får spela direkt avgörande matcher i sina handbollskarriärer och det är faktiskt svårt att veta hur spelare reagerar. Vissa blir bättre och det är dessa spelare som kallas vinnare av många, bäst när det gäller. Matte Landgraff ä...

Presentation


Tyresö IF - Ständig förbättring

Omröstning

När åker Brejding på sin första förlust i seriespel med Tyresö
 Mot Strömnäs
 Mot Ricoh
 Mot RP
 Mot Cyrus
 Långt senare på säsongen
 Blir obesegrade iår.

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Fråga mig

3 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ tyresoif med Blogkeen
Följ tyresoif med Bloglovin'

RSS

Kategorier

Tidigare år

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se