tyresoif

Senaste inläggen

Av Thomas Brejding - 18 november 2011 20:34

På söndag spelas en fantastiskt intressant match i allsvenskan, Skånela - Rimbo.


Det kommer garanterat bli lapp på luckan och det snackas om att förköpsbiljetterna är slut och att det skall sättas upp stolar på andra sidan hallen för att få in ännu fler åskådare.


Insläppet börjar 13.30, en och en halv timmer för matchstart (!). 14.30 börjar man sälja de förköpsbiljetter som inte är uthämtade. Jag hade en fundering på att åka ut, men det är bara att glömma. Tyvärr.


Vet inte om det är sant, men det pratades om att Rimbo ville ha en hel läktarsektion (ca 400 biljetter), men det blev nobben. Kan tänka mig att priset är 100kr* 900 åskådare. 90.000 kronor. Hoppsan.


Inte lika mycket lokalderby som vi har imorgon, men ändå derby. Jag tror att Skånela drar det längsta strået och vinner, men Rock´n´roll-laget vet man ju aldrig var man har. Tänk att bli tränare för Rimbo, börja prata om disciplin, uppstyrda anfall och att inte ta chanslägen. Efter två veckor skulle jag garanterat bli ombedd att stanna hemma. Rock´n´roll var ordet.


Imorgon smäller det, (asså).
ANNONS
Av Thomas Brejding - 17 november 2011 16:48

....på fotboll?


Sollentuna anordnar en fotbollsturnering den 18:e december. 12 lag får plats och det borde inte vara några konstigheter att fylla de platserna och kora


"Handbollssveriges bästa fotbollslag 2011"


Tror nog att di gamle nog vill skrapa ihop ett lag. Vilka regler som gäller är dock oklart. Är det alla över halva och skott innanför heldragna utan keeper som gäller? Troligtvis inte, men kanske borde det vara så.


De skriver att det skall vara en vänskaplig turnering, he he. Då har de inte sett våra träningar. I tisdags så skyndade sig några damspelare att ställa sig på rätt sida sargen med kommentaren "Det är nog bäst att man flyttar på sig. Det finns risk att man dör om man står här." Det smäller friskt på fotbollsuppvärmningarna, men det är inget mot hur det kommer smälla på lördag. Hade ett telefonsamtal i tisdags som ökade på taggningen ännu mer.


Tack för det.
ANNONS
Av Thomas Brejding - 16 november 2011 21:15

Efter sju omgångar brukar man kunna få en fingervisning om var lagen kommer att hamna i serien och vi kan nog konstatera att det enda frågetecknet är om Silwing/Troja kommer att utmana i toppen, eller om de nu när det är dags att möta de bättre lagen kommer att falla tillbaka till mitten av tabellen.


Förhandstipsen verkar stämma ganska bra när det gäller lagen på nedre halvan och vi får väl se framöver hur det går för lagen i toppen. Det blir några intressanta omgångar nu i november. Ibland kan november kännas som en tråkig transportsträcka med slentrianträningar, men nu står det kanonviktiga matcher på programet.


Förra omgången kändes lättippad, även om vi själva och Eskil inte riktigt levererade de resultat som gemene man kanske förväntade sig, men jag sa efter Täbymatchen att "Folk får säga och tycka vad de vill, men ingen kan ta ifrån oss två poäng". Kan tro att Eskil tänkte något liknande.


Helgens matcher:


RP IF Linköping - IFK Nyköping, lördag kl 16:00 i Linköpings Sporthall

 

Nyköping borde inte ro på det fartfyllda laget, men större under har skett. Kryss mot Ricoh imponerar i mina ögen och jag undrar om Ricoh var så bra som jag tyckte, eller om vi gjorde en riktigt dålig insats. Melchersson & co behöver få duktig träff i försvar för att ta poäng.


Tips: 29-25


Ricoh HK - Täby HBK, lördag kl 16:30 i Sjöstadshallen


Den här matchen kommer sluta med klar vinst för Ricoh. Jag tror att Ricohs försvar passar Täby dåligt. Matte Nyberg kommer få ordning på laget, det är jag säker på, men det är inte den här matchen man skall vinna.


Tips: 32-24


Sollentuna HK - HK Country, söndag kl 15:00 i Sollentuna


Sollentuna har hittils vunnit rätt matcher. Inför säsongen var man tydliga, man sa inte att man skulle klara sig kvar utan kval, utan man skulle ha fyra lag bakom sig. Jag tror att man på förhand även visste vilka fyra lag man syftade på och Country var inte ett av dem. Täby, Nyköping är de matcherna man skulle vinna för att ha chansen och jag tror att de redan tittar på matchen Strömnäs nästa helg, vilket gör att det finns stor risk för utskåpning här. Det man skall ha klart för sig är att när man summerar målskillnaden i slutet på säsongen så är den värd en poäng.


Mitt tips: 22-31


HK Eskil - HK Silwing/Troja, måndag kl 19:30 i Eskilstuna


Jag tror att Eskil vill ha revansch på sig själva efter den ganska svaga insatsen senast. Nu är det dags för Silwing att känna av hur tufft det är med vardagsmatch borta. Får Silwing med sig alla en måndag, är de laddade efter en resa till Eskilstuna en vardag. Jag tror att de får det riktigt tufft.


Mitt tips: 34-23


Av Thomas Brejding - 15 november 2011 21:37

På träningen idag pratade Jag och Mackan om vikten att spela tufft försvar. Det är alltid viktigt, men på lördag är det extra viktigt. Det kommer att bli mycket smuggelhandboll, halvlägen, konstiga inspel och stillastående dykningar i luckan. Det gäller att inte gå ner i motståndarnas gåhandboll, för är det något som de är bra på så är det att tempoväxla. Nu skall det inte finnas några hål i försvaret, utan när de dyker i hålet så skall det stå ett grotesk handbollsmonster med fradga i mungiporna i vägen. Hålen skall de möjligtvis få senare på kvällen, men de kommer inte under matchen.


Över lag bra träning ikväll, där Mackan verkligen fick liv i kantspelarna. Det såg riktigt bra ut. Mittblocket såg också stabilt ut.


I mittityresö förra veckan så var det reportage från Athens brottarklubb. Ronnies uttalande inför helgens match gillas av alla :


"Det kommer smälla, asså"Av Thomas Brejding - 14 november 2011 22:41

.... för jag har fått en ny dator.


Lite Ågren över att inte kunnat blogga, men nu är det slut på ursäkterna. Nu är det bara att köra.


Efter 5 minuter i dagens match så ledde Bajenjuniorerna Tyrolds a-lag med 4-1 och jag sa att matchen påminner om vår mot Täby. Eskil skärpte till sig och gjorde 7 raka och då tänkte jag att nu kör de matchen, men slarv och obeslutsamhet och nonchalans gjorde att Bajen Tyrolds a-lag klamrade sig fast och segade sig ikapp och kvitterat med sekunden kvar till 17-17.


På Tyrolds linje huserade Bajens Lasse Arvidsson och Eskil sjönk längre och längre ner och i början på andra tilläts Bajen Tyrolds a-lag skjuta avstämda skott från 6,5 meter och blev det inte mål så blev det straff eftersom de var innnanför. De kändes som försvaret satt i knät på keepern. Tony Johansson har sett på bilreklam och körde sin patenterade start/stopp teknik. Första kvarten i andra dominerade han och Bajen Tyrolds a-lag ledde med kvarten kvar med fyra och då var det som att ledarna på bänken vaknade och insåg att "fan, om vi inte gör någonting kommer vi torska". Punkt på Tony gjorde att Eskil vann sista kvarten med nio mål och matchen med fem.


Eskil var farligt ute, men i slutändan så var de det bättre laget och kan på halvfart vinna med fem. Alexander Karlsson tog ett riktigt ansvar när matchen skulle till att avgöras.


Jag undrar hur nervösa de var med kvarten kvar.


Den sjunde omgången visar i alla fall att alla lag faktiskt kan slå alla. Den åttonde har redan tjuvstartat eftersom Strömnäs körde dubbelmöte vilket ger följande tabell:


Tabell                   
                        Lag                   S    V O  F    Mål           Poäng       +/-        
HK Eskil 7601227 - 1671260
HK Country 7601227 - 1851242
Tyresö IF 7601226 - 1941232
IK Cyrus 8503227 - 1991028
HK Silwing/ Troja 7412209 - 20891
RP IF Linköping 7403191 - 181810
Ricoh HK  7313223 - 203720
HK Tyrold 7214210 - 2145-4
IFK Nyköping 7124186 - 2174-31
Sollentuna HK 7205170 - 2254-55
Strömnäs GIF 8026197 - 2552-58
Täby HBK 7016198 - 2431-45
Av Thomas Brejding - 9 november 2011 10:58

En olycka kommer inte ensam:Datorn gick sönder hemma och det är för komplicerat för att blogga från telefonen så därför har det inte blivit några inlägg. Åkte ner till landet i onsdags, så på med vinterdäcken innnan och när vi kom fram så blev det punka på höger bakdäck. Bytte däcket och tog det till verkstaden. Lördag så blev det strömavbrott i tio timmar och när  vi skulle hem på söndagen så blev det punka på vänster bak och till råga på all så fick jag fortkörningsböter (93km/h på 80-väg)på vägen hem, men det var faktiskt en härlig minisemester trots alla missöden. Jag tog en avstickare till Skövde på fredagen för att skjutsa Johanna till Skadevi Cup. Tyvärr kunde min gamla polare Korven inte avvara 30 minuter att träffas. Kanske någon annan gång....


Spelledigheten kommer ju ofta lägligt för lag som inte går så bra. Vi har gjort två helgjutna instser på raken så att få spelledigt en helg kändes inte bra. Hade gärna spelat match när det går som på räls.


Idag går en oerhört viktig match. Cyrus - RP och jag vet inte riktigt vilka jag håller på. Vad är egentligen bäst, att ett lag sågas av helt, eller att två lag sladdar. Om jag skall tippa något så tror jag att bortaplan en vardag avgör. 28-26 till Cyrus. För RP:s del tror jag att det hänger på om Rosén får till det i kassen.


 Det skulle vara riktigt skönt att skapa lite lucka till lag fyra i serien. Då gäller det samtidigt att inte gå på någon mina mot Täby. "Tufft bakåt, kontringar och disciplinerat annfallsspel". Hur bra är dom där Sten och Bristedt egentligen. De öser in mål i alla fall och det gäller att få stopp på dem. Det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften.

Av Thomas Brejding - 30 oktober 2011 09:38

Vi startade i ett rasande tempo, framför allt i försvarsspelet och låste ner och låste ner och fick kontringar direkt. Det kändes som att matchen var klar efter tio minuter. Vi gjorde de klassiska misstaget att bli passiva för att det inte kom något skytte utifrån och det brukar alltid sluta i att det blir många inspel. Sagt och gjort: Rickard Ahlin var Nyköpings gigant, men alldeles för ensam. Jag imponerades oerhört av honom, vilken inställning. Medans övriga Nyköpingsspelare inte ville riskera någonting när matchen var körd krigade Ahlin på i 180 knyck.


Pratade med Tordan efter matchen som konstaterade att skulle vi få någon kritik så var det just att vi släppte mycket inspel. Jag kontrade och sa att vi fick nog fler mål på kontringar efter deras missade inspel än de gjorde mål, men visst får de något mål för mycket från M6, något som vi måste få kontroll på innan matcherna mot Silwing och Country.


Måste kommentara de röda korten som blir. Rasmus får ett rött kort efter 12 minuter som jag inte alls tycker är rött kort och några minuter senare får en Nyköpingsspelare rött kort efter en smäll i ansiktet som naturligtvis är två minuter eftersom han touchar ansiktet, men rött kort jösses. Jag trodde rött kort skulle komma av att man slår avsiktligt i ansiktet. Rasmus kliver in och ställer sig i vägen som etta och vänder bort huvudet och sträcker upp armarna. Hade han varit modig och inte skyddat sig med armarna hade det blivit offensiv. Nu blev det rött kort. Nyköpingsspelaren är och pillar med sin hand i ansiktet när motståndaren stegar förbi, men att säga att det var avsiktligt: Nej, det tyckte inte jag. Konsekvensen av det första felaktiga röda kortet (felaktigt, eftersom det var en Tyresöspelare :)) blev att de var tvungna att ta ett felaktigt till.


Däremot blev krokbenet på Matte i fritt läge på kanten bara frikast. Hur tänkte man där?


Nyköpings styrka är att man är ett lag, men det blir också en belastning när det går emot.  Jag tyckte ingen annan än Ahlin klev fram. Och någon på niometer måste göra det. Vem tar de obekväma lägena, vem kliver in och offrar sig? Igåre gjorde ingen det.


Nästa helg är det spelledigt så nu har vi två veckor på oss att förbereda oss mot matchen mot Täby.


Av Thomas Brejding - 28 oktober 2011 18:32

Nyköping imorgon.Om vi tidigare har blivit lite underskattade och har haft allt och vinna så är det nu de "svåra" matcherna börjar. Svåra i den bemärkelsen att det är matcher som vi på pappret skall vinna och det är inte gjort i en handvändning. Nyköpingsbloggen tippar vinst med 34-33 och konstigt vore annat. Jag tänker inte tippa de egna matcherna av den enkla anledningen att jag alltid kommer tippa vinst. Inte kan man gå in med installningen att vi skall bara förlora med 5.Det intressanta med Söderbergs tips är att han inser att de måste göra 34 mål för att vinna. Då måste Melchersson göra 14 och det skall vi se till att han inte gör.I övriga matcher tror jag på stora vinster, minst 10 för Eskil, Country, RP. RPs spel passar Strömnäs illa.Sollentuna - Hammarby blir jämnt och jag tror Bajen U drar längsta strået och Ricoh kommer inte torska någon match på hemmaplan innan serien vänder.

Presentation


Tyresö IF - Ständig förbättring

Omröstning

När åker Brejding på sin första förlust i seriespel med Tyresö
 Mot Strömnäs
 Mot Ricoh
 Mot RP
 Mot Cyrus
 Långt senare på säsongen
 Blir obesegrade iår.

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Fråga mig

3 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ tyresoif med Blogkeen
Följ tyresoif med Bloglovin'

RSS

Kategorier

Tidigare år

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se