tyresoif

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010

Vi tog den sista livlinan.

Av Thomas Brejding - 31 oktober 2010 07:57

Det finns många gamla "Tyresösanningar" som lever. En är "Tyresö är aldrig bra p morgonmatcher"


Fick höra det i örebro och nu även inför matchen mot Switte. Om man får höra en sak tillräckligt många gånger så tror man till slut på det. Om man pratar om att en motståndarmålvakt är jävligt bra så kommer han sannolikt göra en bra match.


Vi kom ju som bekant trea i steg 1 och fick ta omvägen i steg 2.Nu var förutsättningarna att i en trelagsgrupp skulle vinnaren gå vidare.


I första matchen ställdes vi mot Switte som vi på förhand visste var ett kämpalag. Lite som Cliff i a-lagets serie. Ett OK lag, inte jättebra, men med en kämpaglöd som kan rubba berg.


Efter en trög inedning kom så Jocke igång och gjorde mål på mål och blev till slut punktad efter 15 minuter. Större ytor för andra att kliva fram och ta för sig, men ingen annan niometer tog ansvar. Bollflyttande i resterande del av matchen innebar att matchen blev jämn och som alla jämna matcher så vinner det lag som kämpar mest.


27-25 blev slutresultatet efter bland annat en snacktvåa med fem minuter var.


I omklädningsrummet efteråt var det dödgrävarstämning. Juniorsäsongen slut i oktober. Någon var så besviken på sig själv så man drog sekunden efter att snacket var slut. Har aldrig varit med att så många bra spelare underpreseterat på samma gång. Jag satt med Marcus i en timme och bara surade. Gick ner till Tyresö Centrum bara för att få något att göra och köpte en tidning i Pressbyrån av Vaggo och berättade att vi var utslagna ur JSM redan i steg 2. Några sa att med sådant spel så var vi inte värda att gå vidare, vilket ju var helt sant.


Klockan tolv var det lunch. Måste ge en eloge till våra lagledare Per och Lasse som är fantastiska. Våra spelare förstår nog inte hur bra de har det. Samtidigt började matchen Switte-Mantorp. Kom in efter fem minuter och såg att Switte gjorde mål och ställningen 3-1 på tavlan. Fick berättat för mig att Mantorp ledde och helt plötsligt öppnade sig chansen. Om Mantorp vann så fanns ju faktiskt chansen att alla lag kom på två poäng. Mantorp var matchen igenom det klart bättre laget och ledde som mest med sju mål i första halvlek. I andra tröt orken och lite konstigt coachande med punkt på en av Swittes komplementspelare gjorde att Switte jobbade sig närmare. I slutet blev det dramatiskt där Switte fick sista avslutet, men räddningen gjorde att vi fick en livlina. Vinst med fyra mot Mantorp skulle betyda att vi skulle klare det. Vinst 1-3 mål och Switte skulle greja det.


Svårt att förstå hur ett lag som gjort en så dålig match kan vända i humör och inställning.


Efter en gedigen insats blev det överkörning fårn början till slut. 39-22.


Jocke klart bästa spelare i helgen tillsammans med Viktor Hallén. Jobbigt att bli punktad bägge matcherna redan i första halvlek.


Idag väntar match med a-laget mot RP. Intressant.


 
 
Ingen bild

Fredrik

31 oktober 2010 09:11

Bra lag har även de turen på sin sida.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thomas Brejding - 24 juli 2012 22:16

Ny adress:   http://tyresohandboll.bloggplatsen.se/   MVH   Thomas Brejding / väl mött.   ...

Av Thomas Brejding - 24 mars 2012 02:07

Igår avverkade säsongens sista träning. Min filosofi har alltid varit att när säsongens sista match är spelad så finns det ingen anledning att fortsätta. Jag hade sett fram emot att träna en bit in i april, men vi var inte tillräckligt stabila under ...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 18:06

Det har gått en lång säsong som uppenbarligen satt sig på norrlänningarnas psyke. Sist vi möttes tyckte jag att de var ett OK lag som saknade den riktiga bredden, men uppe i norrland i hemmapremiären fanns energin och viljan. Den saknades totalt idag...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 07:48

Matchen som gällde igår gick som jag ville. RP slog Sollentuna igår vilket nästan var en förutsättning för att ha chansen. Det innebär nämligen att RP har goda möjligheter att nå kval om de vinner och det är en förutsättning för oss att ha chansen. ...

Av Thomas Brejding - 7 mars 2012 22:19

26-22. Förlust med fyra.   En tokjämn historia där vi chansade på slutet vilket inte lyckades och de fick några extra mål. Ja, så hade det kunnat vara, men med kvarten kvar var ställningen i denna match 24-13. Ok att vi kämpade hela vägen och Ric...

Presentation


Tyresö IF - Ständig förbättring

Omröstning

När åker Brejding på sin första förlust i seriespel med Tyresö
 Mot Strömnäs
 Mot Ricoh
 Mot RP
 Mot Cyrus
 Långt senare på säsongen
 Blir obesegrade iår.

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Fråga mig

3 besvarade frågor

RSS

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards