tyresoif

Direktlänk till inlägg 30 december 2011

Elitserien

Av Thomas Brejding - 30 december 2011 20:59

Nu har jag sett säsongens första elitseriematch och jag kan tala om att det lag som jag tog ut som division 1 all-star hade kört över både Drott och Tumba. Nu skall man inte döma av en elitseriematch, men nog hade jag trott att det skulle vara en bättre nivå.


Viktor Skillhammar och Kristoffer Bränberger i Tumba hade fått en plats, men i övrigt så kändes det blekt. I Drott fanns det några spelare som blixtrade till då och då, men annars kändes Gunnar Steinn Jonsson väldigt ensam i Drott. Jag hade hoppats att få se Viktor Hallén göra ett inhopp, men då matchen var jämn i 60 minuter så blev det inget.


Annars var de som imponerade mest domarna som gjorde det mesta rätt, lugnt tydligt. Time-outer vid rätt tidpunkt osv.


Coaching är svårt. Skillhammar gjorde lite som han ville ett tag, men fick spela lite mycket och när det sedan blev för sent att vila honom gjorde han två grodor som han inte gjort om han fått fem minuter mitt i halvleken. Å andra sidan kostade det några mål att Henke Olsson fick några minuter i andra halvlek för att avlasta, så det är knepigt det där med coaching. Fingertoppskänsla kallar vissa det. Tur kallar andra. Sanningen är nog nånstans emellan. Dock så tror jag inte riktigt på tur. Bra coacher har tur. Bra målvakter har tur med stolparna och bra M6:or har tur med ruturerna. KARMA.....


Man kan säga att Drott hade lite tur med vissa sekvenser i matchen och några avslut och någon målvaktsräddning, men det bättre laget har ofta lite mera "tur".


Snart måste jag nog se en riktig elitseriematch, kanske i Eskilstuna för att se hur nivån egentligen är.


 
 
Ingen bild

???

30 december 2011 22:46

Vilket jävla skämt! Du är riktigt dum i huvudet om du tror att ett division1-allstar lag slår Tumba.

 
Ingen bild

bullen

31 december 2011 00:28

Jävligt skönt med div 1 tränare som dissar elitserien. Så härligt visserligen kommer du få skit men sanning svider har själv sett H43-Aranäs och maken till profillös match hittar man nog inte i någon annan sport på elitnivå

 
Ingen bild

Gimmeborn

31 december 2011 04:04

Ja undrar vem de är som e dum i huvet som inte läser/förstår vad de står.. Först och främst är de kul att du deffar Tumba före Drott.. Sen så skriver Brejding att de lag han tog ut skulle slå dessa lag på den nivån dom låg på ikväll, Han nämner ingenting om att dom skulle slå dom när elitserielagen var som bäst.

"Nu skall man inte döma av en elitseriematch, men nog hade jag trott att det skulle vara en bättre nivå."

 
Ingen bild

??

31 december 2011 11:02

Hallå!?.... Tänk på att lagen spelat 9 matcher under december, 21 matcher sedan sept så förstår du säkert att det inte alltid är glimmrande handboll att titta på. Det är inte div 1 tempo i Elitserien även fast det ibland ser ut så.

 
Ingen bild

Gimmeborn

31 december 2011 11:59

Om "??" är samma person som "???" så är de väll snarare du som borde ha haft din senaste kommentar i åtanke? De va ju de Brejding menade... Att lagen låg på en så pass låg nivå att All-star laget från Div1 som skulle kunna klara sig bra i Allsvenskan skulle ha vunnit över båda dessa lag

 
Ingen bild

Handboll Sthlm

31 december 2011 18:09

Efter att ha sett de flesta elitmatcher som spelats i Eriksdalshallen i år, måste jag hålla med Breiding! Men jag har också sett en del elitseriematcher där Stockholmslagen inte varit inblandade, stor skillnad är det då! Tyvärr är det nog så att de andra lagen är ganska otända när de kommer till en halvfull "tråkig hall" i Stockholm, och samtidigt vet att om vi kommer upp i 70% så vinner vi! Låt oss hoppas att ex. Hammarby hänger kvar och på något sätt kan mobilisera kraft för att få ihop det framöver så att vi får se lite bra handboll kommande säsonger!!

 
Ingen bild

??

1 januari 2012 11:49

Ja, för det är väl bara Hammarby som kan göra det eller? Är så trött på detta snack inom Sthlm handbollen. Hammarby har kört ekonomisk doping för länge. Samt denna mentalitet att vi är dom enda som kan lyckas i sthlm står mig upp i halsen. Hade Tumba spelar i Idrottshuset hade det varit fullt hus o grym stämning. Hade säkert haft lika bra snitt på matcherna som Bajen. Se bara på Skånela i år. Stockholm o handbollsverige måste vakna o onsd att det kan finnas andra lag än namnet Bajen för att lyckas.

 
Ingen bild

JO

2 januari 2012 09:57

Fast den där ursäkten om Tumba och Tumbas idrottshus börjar bli rätt pinsam nu. Håller med dig ?? om att betydligt fler klubbar än just Hammarby från Sthlm hade kunnat lyckats i elitserien men jag har svårt att se att Tumba skulle ha fullsatt i Idrottshuset då man inte dragit fullt hus (i snitt) under sina tidigare elitserieår.

Sen så borde Tumba ta en titt på Lindesberg och hur de gjorde då de flyttade sina matcher till Örebro. Succé och mkt folk varje hemmamatch. Och då är det väl betydligt sämre kollektivtrafik på den resan jämfört med Tumba-Söder.

 
Ingen bild

??

4 januari 2012 09:28

Vet inte om du bor i Sthlm eller jobbar i Sthlm. Jag antar att majoriteten av folk som bor i förorten jobbar i Stockholm eller i omnejd. Som trafiken ser ut idag, så är det nog tufft att sluta kl 17.00, för att kanske ta sig hem (=ut ifrån stan) och hämta sitt handbollsintresserade barn för att sedan snabbt få i sig mat och åka in (=in till stan igen) till Eriksdalshallen. Herregud i Örebro kan man väl inte stava till ordet "trafik". Sedan har vi redan Hammarby, Skuru, Spårvägen som spelar i Elitserien på dam och herrsidan + all annan idrott som finns, så visst utbudet i Sthlm är lite större än i Örebro / Lindesberg. Allt detta kan stavas till "Storstadsproblematiken". Tror ínte Lindesberg gjorde något exceptionellt anorlunda mot vad Tumba gör för att locka folk till sporthallen i Örebro. Tumba hade 440 pers i snitt förra året i Allsvenskan. Idag ligger man på 519 pers om jag läser på HeH. Så visst är det roligare att spela i en knökfull hall mot en halvfull. Så är det som du skriver att klubben inte fyller Idrottshuset så låt då Tumba spela där?

Tittar man på andra storstadklubbar som t.ex Malmö (snitt 1.100 per) och RIK (742 pers i snitt) och varför dom har bättre publiksnitt, så kan det stavas "Fler derbyn". Hade Tumba haft 3-4 derbyn på hemmaplan så skulle det säkert dra ett antal fler hundra personer. Stockholm måste vakna och stötta de elitklubbar som kämpar mot Väst- och Skånemaffian. För de styr herrhandbollen idag. Annars tror jag det snart är kört för Stockholmshandbollen. Det kanske poppar upp ett lag något år upp till Elitserien, men sedan får de tufft och de duktiga spelarna köps upp året därpå av "maffian" som har kanske bättre publiksnitt och kan jobba mer långsiktigt med sina sponsorer och rekryteringar. Tyvärr har Hammarby varit för ensamma några år i elitserien. Glansdagarna med dubbla derbyn mot Djurgården (Bl.a. Globen) och Tumba (dubbelmatcher på Hovet) är förbi. Det är dit Stockholm måste komma. Bort med avundsjukan och tjaffset som finns. Se mer långsiktigt så att vi kanske hjälper varandra istället för skälper.

 
Ingen bild

JO

4 januari 2012 10:16

Klart jag vet hur det ser ut i Sthlm. Har själv pendlat 1h till jobbet varje dag med kollektivtrafiken. Nu spelar ju dock inte Tumba alla sina matcher på vardagarna så diskussionen om att folk inte "hinner" till matchen är ju bara skitsnack.

Detsamma är det om att Sthlm har mer utbud med bland annat Skuru, Spårvägen mfl. då dessa knappast tar publik från Tumbas matcher. För om man inte orkar åka in till söder. Hur ska man då orka ta sig till Nacka eller dyl.?

Allt handlar i slutändan om "produkten" och hur man intresserar folket i Botkyrka kommun. Jag vet att Lindesberg hyrde bussar som tog folk till och från hallen. Bara där får man ju en helt annan gemenskap än att själv åka kommunalt. Man måste försöka göra ett helt event av matcherna precis som man försökt med i första matchen då man bla. hade Dogge som speaker.

Nu är reglerna som de är och istället för att Tumba gnäller och lägger sig ner och grinar så borde man istället knyta näven och göra det bästa av situationen.

Du säger att man nu har 519 pers i snitt på hemmamatcherna. Det kan väl knappast vara alla Tumbas medlemmar? Kan man lyckas få Tumbas alla spelare med familj till matcherna så kommer nog snittet öka avsevärt.

 
Ingen bild

??

4 januari 2012 14:58

3 matcher av 11 hemmamatcher har man spelat på en helg. Premiären mot Sävehof, derbyt mot Hammarby och Skövde om jag tittar i matchkalendern. Så tyvär är det inte många helgmatcher i Elitserien, eller så är det någon på förbundet som inte fattar att folk har svårt att se matcher på vardagar i Stockholm.

Frågan är om folk hinner med hem och ta bussen som går kl 18.00 ifrån Tumba? Vet inte om Lindesberg körde med buss hela säsonger. Man hinner inte om man har som du 1h pendling till jobbet?

Vad jag menar med att handbollsintresserad publik bör gå och se elitmatcher i Stockholm. Om nu spårvägens medlemmar ser sitt egna elitlags matcher så är det självklart att de möjligen tar publik ifrån andra elitlag i regionen. Självklart ser jag inte att vi bara ska ha ett elitlag i Sthlm, utan det är heta derbyn som skapar intresse och tidningsrubriker. Det är den produkten som blir det säljande vilket generera i mer medialt intresse och även ökade intäkter. Fler Stockholmslag måste finnas i högsta serien annars kommer vi ligga där vi ligger = plantskola till väst och södra Sverige, eller möjligen Guif.

Självklart är det produkten som ska sälja, tyvärr har inte klubbarna idag resurser att erbjuda den perfekta produkten. Handbollen får inte 15 milj för att spela i elitserien. Man tampas om små medel där en viktig inkomskälla säkerligen är publikintäkter för att stärka upp organisation och spelartrupp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thomas Brejding - 24 juli 2012 22:16

Ny adress:   http://tyresohandboll.bloggplatsen.se/   MVH   Thomas Brejding / väl mött.   ...

Av Thomas Brejding - 24 mars 2012 02:07

Igår avverkade säsongens sista träning. Min filosofi har alltid varit att när säsongens sista match är spelad så finns det ingen anledning att fortsätta. Jag hade sett fram emot att träna en bit in i april, men vi var inte tillräckligt stabila under ...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 18:06

Det har gått en lång säsong som uppenbarligen satt sig på norrlänningarnas psyke. Sist vi möttes tyckte jag att de var ett OK lag som saknade den riktiga bredden, men uppe i norrland i hemmapremiären fanns energin och viljan. Den saknades totalt idag...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 07:48

Matchen som gällde igår gick som jag ville. RP slog Sollentuna igår vilket nästan var en förutsättning för att ha chansen. Det innebär nämligen att RP har goda möjligheter att nå kval om de vinner och det är en förutsättning för oss att ha chansen. ...

Av Thomas Brejding - 7 mars 2012 22:19

26-22. Förlust med fyra.   En tokjämn historia där vi chansade på slutet vilket inte lyckades och de fick några extra mål. Ja, så hade det kunnat vara, men med kvarten kvar var ställningen i denna match 24-13. Ok att vi kämpade hela vägen och Ric...

Presentation


Tyresö IF - Ständig förbättring

Omröstning

När åker Brejding på sin första förlust i seriespel med Tyresö
 Mot Strömnäs
 Mot Ricoh
 Mot RP
 Mot Cyrus
 Långt senare på säsongen
 Blir obesegrade iår.

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Fråga mig

3 besvarade frågor

RSS

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards