tyresoif

Direktlänk till inlägg 23 januari 2011

Vilken handbollshelg.

Av Thomas Brejding - 23 januari 2011 21:52

Klockan nio gick bilen på lördagen med de drivande krafterna i Tyresö IF i. Målet var Jönköping och tre matcher i mellanrundan. Dock inte Sveriges grupp, men jösses vilka lag. Enda laget som var en besvikelse var Norge. Frankrike däremot bevisar att det inte är någon tillfällighet att man är regerande Europa-, Olympiska- och världmästare. De har lagt till en dimension i sitt försvarsspel. Helt grymt att se på ett sätt som man inte riktigt uppfattar på TV. Alla spelare i Frankrike är grymt tränade och alla kan spela på alla positioner i försvaret. Karabatic är enorm och började matchen som tvåa, spelade sedan trea för att en stund spela centerhalv i 3-2-1. Man pratar mest om hans anfallskvaliteter, men väldigt lite om hans försvarsinsats. Jämför Karabatic och Balic t.ex Varje gång Balic inte han byta mot Sverige så gjorde Doder en bred växel på Kim A.


Kim A förresten. Det känns helt underbart att vara tvungen att skriva Kim A. Vilket genombrott av Kim E. Vilken stegisättning.


2003 sa jag till en kompis att nu är det slut på guldåren i landslaget. Han såg förvånat på mig och sa "vadårå".

"Sveriges viktigaste spelare Ola Lindgren har slutat så nu är det kört"

"Vem är det?"


Lite så var det då. För de som bara tittade på handboll på TV visste inte vem Ola Lindgen var. Hajas Carlén, Lövgren, Staffan. De visste alla vilka de var. Mina favoriter var Ola och Magnus Andersson.  Jag tyckte inte Ola fick den Cred han förtjänat och försvarsspelet har inte funkat sedan han la av fram tills dess någon (Ola själv?) kom på genidraget att spela Järnemyr och Tobbe Karlsson som treor. Nu finns det faktiskt en chans till bra placeringar och det hänger återigen på samma sak. Grymt försvar, kontringar och disciplinerat anfallsspel så vi inte får några enkla mål emot oss. Det här är ju det enda vi stackars tränare pratar om.


Jag är övertygad om att Arrenius procent i detta VM hänger ihop med att han inte spelar försvar. Bara en sån sak.


På söndagen var det tidig uppgång för hemresa. Jag och Mackan var de som var i körbart skick så jag som åldersman tog framsätet. Match mot GP som kom med ett betydligt slagkraftigare lag än sist, men de kunde inte riktigt matcha kilona som fanns under Tyresötröjorna. Segern var aldrig hotad även om vinsten till slut bara blev två kassar. Jimmy Jansson hade hotat via facebook att coacha, men jag kan tänka mig att blotta tanken på att förlora i Nybodahallen höll honom borta. Det ryktades om träning, men det låter som en dålig ursäkt.


I dag fick vi oerhört mycket domslut mot oss för att vi var större och starkare. De fick inte tvåminutare i lägen som de borde. Petrovic gick bl.a förbi sin spelare med GP-killen hängandes som en ryggsäck i två steg, men eftersom han är stark så fick han tydligen tåla det, men när lillkillarna snurrade, fortfarande framför våra spelare så blev det två minuter. Det skall bli skönt att spela i ettan nästa säsong för nu är det väl i praktiken klart eller?! 12 poäng att spela om 8 poäng och +100 mål bättre. Inte klart i teorin, så vi kanske skall lugna oss.


Vår bästa målskytt Jacob var sjuk idag och ersattes av a-pojken (!) Viktor Hallén. Han tackade för förtroendet och visade att han vill vara med och leka med de stora killarna i fortsättningen och gjorde åtta kassar. Beijbom gjorde premiär och gjorde tre. Satan vad vi öser in mål från kanterna.


Minns mitt första tjat på de första träningarna i maj.


"LITA PÅ KANTERNA" 


  

Viktor Hallén, a-pojke, 8 mål.


Nu blickar vi framåt. Nästa match mot RP och så börjar vi redan nu även  blicka framåt mot nästa säsong.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thomas Brejding - 24 juli 2012 22:16

Ny adress:   http://tyresohandboll.bloggplatsen.se/   MVH   Thomas Brejding / väl mött.   ...

Av Thomas Brejding - 24 mars 2012 02:07

Igår avverkade säsongens sista träning. Min filosofi har alltid varit att när säsongens sista match är spelad så finns det ingen anledning att fortsätta. Jag hade sett fram emot att träna en bit in i april, men vi var inte tillräckligt stabila under ...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 18:06

Det har gått en lång säsong som uppenbarligen satt sig på norrlänningarnas psyke. Sist vi möttes tyckte jag att de var ett OK lag som saknade den riktiga bredden, men uppe i norrland i hemmapremiären fanns energin och viljan. Den saknades totalt idag...

Av Thomas Brejding - 11 mars 2012 07:48

Matchen som gällde igår gick som jag ville. RP slog Sollentuna igår vilket nästan var en förutsättning för att ha chansen. Det innebär nämligen att RP har goda möjligheter att nå kval om de vinner och det är en förutsättning för oss att ha chansen. ...

Av Thomas Brejding - 7 mars 2012 22:19

26-22. Förlust med fyra.   En tokjämn historia där vi chansade på slutet vilket inte lyckades och de fick några extra mål. Ja, så hade det kunnat vara, men med kvarten kvar var ställningen i denna match 24-13. Ok att vi kämpade hela vägen och Ric...

Presentation


Tyresö IF - Ständig förbättring

Omröstning

När åker Brejding på sin första förlust i seriespel med Tyresö
 Mot Strömnäs
 Mot Ricoh
 Mot RP
 Mot Cyrus
 Långt senare på säsongen
 Blir obesegrade iår.

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Fråga mig

3 besvarade frågor

RSS

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards